Nor LinesNOR Lines Norway AS

Publisert: 05.06 2023 Laget "dokusåpe" for å skildre kystarbeidernes hverdag

Kystarbeiderne miniserie HD

Lofoten venter storinnrykk til VM i skreifiske, men bakerne i regionen er snart tom for mel. Det haster med nye leveranser, men i horisonten venter flere utfordringer.

Det finnes over 3000 ulike havner og kaianlegg i Norge. For å sikre at varer og folk kommer seg fram langs norskekysten, må havnearbeidere, sjøfolk og sjåfører stå på dag og natt. Med dette som utgangspunkt, fikk vi sammen med gode samarbeidspartnere laget en en miniserie om hverdagsutfordringer og ærlig arbeid blant kystarbeidere i Nor Lines. I serien møter vi våre egne folk, som gjør sitt ytterste for å løse problemene som oppstår underveis.

Melet skal frem

Det meste av kornproduksjonen i Norge skjer fra Trøndelag og sørover. Der finner man også de store møllene, som bearbeider kornet til mel. I Nord-Norge er man helt avhengig av faste, stabile leveranser til både private forbrukere, hoteller, restauranter og bakerier. Når det flommer over av turister og sultne fiskere blir det ekstra prekært. Som under VM i skreifiske som foregår i slutten av mars hvert år.

Det har aldri vært noen merkbar melkrise i nord-Norge i nyere tid. Men det kunne ha skjedd, hadde det ikke vært for at menn og kvinner i logistikkens tjeneste har sørget for at melet kommet frem, uansett hvilke utfordringer de måtte støte på. Dette er historien om krisen som vi slapp å lese om i avisen, fordi folka i denne mini-serien sørget for at melet gikk hele veien.

Ziggi Norlines IMG1371
Jan Johansen er daglig leder hos Nor Lines i Bergen og gjør sitt beste for å få sendt melet nordover.

Et reelt scenario med ekte folk

Jan Johansen, Aina Cecilia Dyrøy og de andre som har vært med på filminnspillingen kan fortelle at serien omhandler ganske vanlige problemstillinger som de ofte havner i. Og de synes filmen speiler godt virkeligheten, der de er avhengig av god forståelse for kundens utfordringer, et stort nettverk av samarbeidspartnere, og evne til å se løsninger selv om grå skyer truer i horisonten.

-Det har vært spennende å være med på en større filmproduksjon, sier Aina Cecilia Dyrøy, som nylig også ble kåret til årets unge talent i NHO Logistikk og Transport sin kåring. Til daglig jobber hun som ansvarlig for samordning av båtfrakt fra kontoret i Trondheim, og i filmen har hun en fremtredende rolle i å sørge for at melet kommer frem.

Takk til Norgesmøllene, Hurtigruten og alle medvirkende i Svolvær. Serien er produsert av Havnevik AS i samarbeid med Blink Film.


336702801 928901028138257 3899200217580130675 n
Fra opptak av miniserien Kystarbeiderne

Se alle episodene av Kystarbeiderne her

Les mer: Kystarbeiderne 1. episode: Skyer i horisontenKystarbeiderne ep01 poster HD

Kystarbeiderne 1. episode: Skyer i horisonten

Lofoten venter storinnrykk til VM i skreifiske, men bakerne i regionen er straks tomme for mel. Nå haster det med å få melet frem, men i horisonten venter utfordringene.

Bli bedre kjent med Nor Lines

Du kan også søke med kollinummer(SSCC).