Nor LinesNOR Lines Norway AS

Nor Lines PresentererKystarbeiderneKystarbeiderne

Det finnes over 3000 ulike havner og kaianlegg i Norge. For å sikre at varer og folk kommer seg fram langs norskekysten, må havnearbeidere, sjøfolk og sjåfører stå på dag og natt.

Se første episode nå!

En mini-serie Kystarbeiderne

Melmangel hos bakerne i Lofoten er i ferd med å ødelegge for VM i skreifiske som snart skal starte. Utfordringene ligger på rekke og rad oppover langs kysten for Aina Cecilia og resten av Nor Lines temaet. Vil melet rekke frem i tide?

Se alle episodene:

 1. Se episode 1

  Episode 1 Skyer i horisonten

  Lofoten venter storinnrykk til VM i skreifiske, men bakerne i regionen er straks tomme for mel. Det haster med å få melet frem, men i horisonten venter flere utfordringer.

 2. Se episode 2

  Episode 2 Et krevende veivalg

  Når et polar lavtrykk truer, begynner tiden å løpe og Aina Cecilia blir tvunget til å ta et krevende valg.

 3. Se episode 3

  Episode 3 Inn i stormen

  Lasten sikres og alle involverte holder pusten når det bærer inn i stormen - vil melet rekke frem i tide?


Om serien Kystarbeiderne

Det meste av kornproduksjonen i Norge skjer fra Trøndelag og sørover. Der finner man også de store møllene, som bearbeider kornet til mel. I Nord-Norge er man helt avhengig av faste, stabile leveranser til både private forbrukere, hoteller, restauranter og bakerier. Når det flommer over av turister og sultne fiskere blir det ekstra prekært. Som under VM i skreifiske som foregår i slutten av mars hvert år.

Det har aldri vært noen merkbar melkrise i nord-Norge i nyere tid. Men det kunne ha skjedd, hadde det ikke vært for at menn og kvinner i logistikkens tjeneste har sørget for at melet kommet frem, uansett hvilke utfordringer de måtte støte på. Dette er historien om krisen som vi slapp å lese om i avisen, fordi folka i denne mini-serien sørget for at melet gikk hele veien.

Takk til Norgesmøllene, Hurtigruten og alle medvirkende i Svolvær.

Serien er produsert for Nor Lines av Havnevik AS i samarbeid med Blink Film, og er basert på faktiske hendelser fra 2019. Hendelsene er rekonstruert i april 2023 i markedsføringsøyemed.

Alt innhold på norlines.no tilhører Nor Lines AS, og er rettighetsbeskyttet etter bl.a. lov om opphavsrett til åndsverk m.m. Nettsidene kan derfor ikke kopieres, reproduseres, republiseres, lastes ned eller på noen annen måte gjengis eller overføres, uten etter skriftlig forhåndsgodkjenning fra Nor Lines.

Du kan fritt dele innholdet og gjøre andre oppmerksom på innholdet via sosiale medier.

Du kan også søke med kollinummer(SSCC).