Nor LinesNOR Lines Norway AS

Publisert: 01.06 2023 Reiser Norge rundt med fotoutstillingen “Ett År Med Krig i Europa”

Natt til 24. februar 2022 invaderer Russland Ukraina. Hendelsen ryster verden og endrer den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. 

I forkant av krigen og tiden etter har Aftenpostens fotografer og reportere vært tilstede på bakken og dokumentert hverdagen til menneskene som er berørt av krigen. 

Med hjelp av Nor Lines
Nå har bildematerialet blitt til en gripende fotoutstilling som kan oppleves i en rekke norske byer i løpet av året. Den viktige utstillingen sendes skånsomt mellom byene ved hjelp av Nor Lines sitt landsdekkende apparat.

Image002

Historiene bak
Bildene i fotoutstillingen er fra Ukraina, Polen, Russland og Norge. Publikum inviteres også til å lese historiene bak bildene, og på den måten ta del i vår kollektive europeiske krigshistorie, som utspiller seg i Europa her og nå.

- Da utstillingen åpnet i Oslo 23. februar i år ble vi overveldet av responsen fra publikum, sier prosjektleder og fotojournalist Monica Strømdahl.

Synd å pakke den ned
-Vi tenkte det ville være synd å pakke den ned, for den vil være aktuell lenge. Jeg tilbød den til Lillestrøm og Drammen, som begge sa ja til å overta utstillingen. Så sa de ja i Kristiansand, Stavanger og Bergen. I Bergen hadde den offisiell åpning ved ordføreren den første uka i mai, på Vågsallmenningen, fortsetter Strømdahl.

Den store interessen har ført til at utstillingen nå er på vei nordover, der den skal innom både Trondheim, Kristiansund, Vega på Helgelandskysten og trolig Tromsø. Ettersom flere steder har meldt om interesse, har det til slutt blitt en aldri så liten logistikkoperasjon og her kommer Nor Lines inn i bildet:

- Vi mottok henvendelsen fra Monica, som gjerne ville ha hjelp til å ordne dette på en sømløs måte, der kommunene kunne bidra med kostnadene for frakten. Vi tenker at denne utstillingen er såpass viktig at vi like gjerne kan være med å løse denne denne fremføringen kostnadsfrittKristoffer Fausa, markedssjef i Nor Lines.

24 platetrykk
Produksjonen av utstillingen er laget med støtte fra Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Stiftelsen Tinius og består av 24 platetrykk med et triangulært rammeverk som viser tre fotohistorier i en montasje. Til hvert bilde formidles en historie som omhandler det som skildres.

Og Trondheim kommune er veldig takknemlig for hjelpen fra Nor Lines:

Det har vært presis og kjapp kommunikasjon, med punktlig og problemfri levering, sier Janne Serine Størseth Brevik som er ansvarlig for utstillingen på vegne av kommunen.

Produksjonen av utstillingen er laget med støtte fra Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Stiftelsen Tinius og består av 24 platetrykk med et triangulært rammeverk som viser tre fotohistorier i en montasje. Til hvert bilde formidles en historie som omhandler det som skildres.

Vi ønsker Monica og hennes kollegaer lykke til videre med utstillingen, som vi mener så mange som mulig bør få med seg om den dukker opp i nærheten av der du bor!

Ønsker du å få utstillingen til et sted i nærheten av der du bor? Ta i så fall kontakt med Aftenposten ved Monica Strømdahl på e-post: monica.stromdahl@schibsted.com

Du kan også søke med kollinummer(SSCC).