Nor LinesNOR Lines Norway AS

Publisert: 14.03 2023 Jaship valgte Nor Lines som fortollingspartner

Adobe Stock 149301256 case jaship sauda
Med manganoksid fra bl.a Smelteverket i Sauda, eksporterer Jaship farge til murstein og takstein verden over.
Et enkelt valg når du er helt avhengig av ryddige og effektive prosesserDaglig leder i Jaship, Terje Jarvaag.

Eksportfortolling fra to smelteverk

Fra to smelteverk i Sauda og Porsgrunn transporteres blant annet manganoksid til ulike hjørner av verden, blant annet for å sette farge til murstein og takstein. Som med alt gods som krysser landegrenser, er det viktig å ha papirene i orden. Jaship, som står bak skipingen av manganoksidet, har fortollet via Nor Lines i litt over et år og har vært så fornøyd med samarbeidet at de valgte å gi ansvaret for fortolling fra begge verkene til Nor Lines.

Tidligere brukte vi to ulike leverandører på fortolling, men så etterhvert klare fordeler ved å samle alt hos Nor Lines, både når det gjaldt effektivitet og kostnader, forteller Jarvaag.

Feil i fortolling kan gi store konsekvenser

Som eksportør er Terje Jarvaag ansvarlig for varene som går ut av landet og at de fortolles på korrekt vis. For noen år siden opplevde han at en container fra Porsgrunn til Spania ble fortollet ut med feil kode. Dette førte til at containeren ble stående på havna i Bilbao i 11 måneder, selv om de ettersendte korrekte papirer. Tollen i Spania åpnet containeren, lasten ble sendt til analyse, og lasteeier endte opp med å betale alle omkostninger, inkludert kai- og containerleie, i tillegg til at varen ikke ble levert. Containeren ble til slutt skipet tilbake til avskiper i Norge.

Økt trygghet med Nor Lines

Ved å bruke en fortollingspartner som Nor Lines, føler Jarvaag seg trygg på at noe lignende ikke vil skje igjen.

Fordelen med å bruke Nor Lines, er at de er hands on og bruker tid på bli kjent med oss som kunde, for å kunne imøtekomme eventuelle problemstillinger og sørge for at våre transaksjoner blir fulgt tett opp og helt fram til endelig destinasjon. jeg opplever at de ansatte har høy kunnskap og jeg føler meg trygg på at fortollingen bli håndtert på korrekt vis, forteller Jarvaag.

God match

Terje har hele 50 års lang erfaring fra shippingbransjen og har tilegnet seg rik kompetanse på sitt fagfelt, som skipsmegler, befrakter og nå som daglig leder i Jaship.

– Jeg har gjennom hele min yrkesaktive karriere tilegnet meg mye mer kompetanse om produktene jeg frakter enn om fortolling. Derfor utfyller Nor Lines tjenestene mine på en utmerket måte.Terje Javaag, Jaship

Pia forteller også om det gode samarbeidet:

Terje er veldig god på å gi korrekt informasjon til oss med en gang, forteller hun, og legger til at det gjør deres jobb med fortolling enklere.


Kontakt oss

La Nor Lines gjøre fortollingen for deg

Nor Lines 13
Bilde av lasteskip ved Norlines terminal Fredrikstad, hvor også fortollingsavdelingen holder til
Du kan også søke med kollinummer(SSCC).